Geaccrediteerd voor pedicures

Sprekers Communiceren en Verbinden

José de Goede (dagvoorzitter)


José de Goede (1954) was meer dan 40 jaar werkzaam in de kunst- en antiekwereld. Als taxateur en veilingmeester kwam zij in de meest uiteenlopende, emotionele, mooie maar ook hele moeilijke en pijnlijke situaties terecht. In 2011 heeft José het boek "De vijf minuten die mijn leven veranderden" geschreven, over de schone schijn in de kunst- en antiekwereld. Ze had drie jaar nodig om volledig los te komen van deze ingrijpende periode. Om zichzelf terug te vinden, heeft ze energetische therapie gevolgd, die haar inzicht en vooral verlichting heeft gebracht.

In 2014 gooit José compleet het roer om en stapt ze uit de antiekwereld, om binnen een jaar een oude vervallen boerderij te verbouwen tot een restaurant met een beeldentuin (voor het goede doel). Het niet meer bezig te hoeven zijn met hebberigheid, teleurstelling en nepwereld, maar met mooie en eerlijke ingrediënten die ze zelf verbouwen en waar ze mensen mee kan verwennen is het mooiste wat haar is overkomen.

Verder is José zeer actief voor goede doelen. Ze is regelmatig gast-veilingmeester voor o.a. het Toon Hermanshuis, Mama Alice, Stichting Down Syndroom enz.

Naast Goede doelen voor anderen, is José voorzitter van de Stichting Bernard Matera Foundation, een stichting die voor kinderen in Zimbabwe opkomt. Haar wens om in een afgelegen gebied (waar kinderen niet naar school gingen) een lagere school te bouwen is gerealiseerd, inmiddels heeft de school 788 leerlingen! De vervolgwens was een middelbare school speciaal voor meisjes (reeds 250 leerlingen) om die te verzekeren van een toekomst. Kijk voor meer informatie over dit goede doel op www.helpzimbabwe.nl.

 

Enny Hoenselaar (dag opener)


Volg je hart, dat klopt!

Mijn hart openen voor de ander, echte verbinding, is waar ik blij van word. Als mensen mens kan ik niet zonder andere mensen. Meer dan 35 jaar werkend in de zorg, weet ik inmiddels dat wanneer je je hart volgt, je op de juiste plek terecht komt. Moeite heb ik met het feit dat de warmte en intimiteit van het menselijk contact minder wordt. De mens lijkt eenzamer en minder in staat om samen te werken of om samen iets moois van het leven te maken. Ik zie dat een glimlach of een aardig woordje voor mensen die ik ontmoet of in mijn werk als zorgbestuurder tegenkom, wonderen doet voor het gevoel van waardering en geluk. Ik ben 32 jaar getrouwd met Ronald, wij hebben geen kinderen, wel warme relaties. In mijn vrije tijd loop ik drie maal per week hard, dan denk ik na over waar het in het leven echt om gaat. Op 3 november hoop ik mensen te ontmoeten waar ik blij van word! 

 

Margreet van Putten


Margreet van Putten, arts (np)/onderzoeker presenteert in de lezing "Uw klant centraal" 4 casus, die in elke praktijk kunnen voorkomen. Bij elke casus wordt eerst een vraag aan uzelf gesteld, waarna wordt stilgestaan bij hoe te communiceren en te verbinden. Uw mening doet er toe en is belangrijk. Het uitgangspunt is dat u dagelijks bezig bent met communiceren en verbinden. Daarbij is naast de juiste contacten, uw netwerk, ook van belang dat kennis de basis is van communiceren en verbinden. Deze spreker zal dan ook aandacht besteden aan de inhoudelijke kennis, in woord en beeld, die nodig is om zo goed te kunnen communiceren en verbinden. Een uitdaging, die Margreet van Putten graag aanneemt.

 

Parkwegkliniek Sommer


Dr. Anja Sommer (dermatoloog) & Drs. Alice Michels (plastisch chirurg)

Binnen de praktijk zijn de specialismen dermatologie, plastische chirurgie, algemene chirurgie, urologie en gynaecologie aanwezig. Parkwegkliniek Sommer werkt nauw samen met enkele andere partijen voor onder andere microscopisch onderzoek van de huid en bloedonderzoek, bekkenbodemfysiotherapie, huidkanker en uitgebreidere spatader-diagnostiek en -behandeling.

Anja Sommer volgde haar studie geneeskunde in Duitsland en Nederland.  Vanaf 1998 specialiseerde ze zich tot dermatoloog aan het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Buiten de algemene dermatologie ging haar interesse vooral uit naar de behandeling van spataderen en huidkanker. Op het gebied van spataderen leerde zij de nieuwste technieken beheersen (endoveneuze laser en radiofrequente ablatie, Foam behandeling, stoom techniek) naast de gebruikelijke ingrepen zo als Muller techniek en scleroseren.

Alice Michels is plastisch chirurg in brede zin. Zij houdt zich bezig met reconstructieve, cosmetische chirurgie en ook handchirurgie. Zij heeft haar opleiding tot plastisch chirurg in het academisch ziekenhuis te Maastricht gevolgd onder leiding van Prof. R. vd Hulst. Sinds 2010 is zij als plastisch chirurg werkzaam in het VieCuri ziekenhuis te Venlo. Daar houdt zij zich naast de algemene plastische chirurgie bezig met de reconstructies van het aangezicht bij defecten die zijn ontstaan na een trauma of na het verwijderen van huidaandoeningen. Voordat zij aan haar opleiding tot plastisch chirurg begon voltooide zij aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Barcelona de opleiding tot Medisch Bioloog.

Yvonne van Velzen


Yvonne van Velzen is sinds 7 jaar werkzaam bij Bauerfeind Benelux BV. Zij is begonnen als rayon manager flebologie, later doorgegroeid naar de functie van accountmanager flebologie en inmiddels werkzaam als field manager. Ze is daarbij verantwoordelijk voor de aansturing van het team dat zich bezig houdt met flebologie. Yvonne heeft meer dan 20 jaar gewerkt in de reisbranche, voordat zij overstapte naar de hulpmiddelensector.

Door interne trainingen en een opleiding aan de Bauerfeind Akademie in Duitsland heeft ze haar kennis vergaard over therapeutische elastische kousen en de toepassing daarvan.

Joost de Bock & David Krijgsman


Nog te vaak worden mensen van het kastje naar de muur gestuurd als het gaat om aanpak van verschillende klachten. Helaas zien we geregeld dat eerst de ene en dan pas de andere therapie geprobeerd wordt.

Fysiotherapeut David Krijgsman (Fysiovision) en podotherapeut Joost de Bock (Foot-vision podotherapie) houden inmiddels al 5 jaar met elkaar spreekuur om juist samen te kijken naar een gepast therapieplan voor de patiënt.

David werkt sinds 2012 voor Fysiovision in Heerlen en Geleen. Hij is werkzaam als fysiotherapeut en MSK-echografist. Hij houdt zich vooral bezig met alle pees-gerelateerde klachten. Daarnaast is hij docent echografie bij NT-e opleidingsinstituut.

Joost heeft tussen 2007 en 2013 multidisciplinaire spreekuren gedraaid in verschillende ziekenhuizen en revalidatiecentra. Sinds 2008 is hij mede-eigenaar en podotherapeut van Foot-vision podotherapie met meerdere vestigingen in Limburg. Momenteel houdt hij spreekuur in Baexem, Maasbracht en Heerlen.

David en Joost geven jullie inzicht in hun gezamenlijke aanpak van klachten. Door hun krachten te bundelen lopen er weer veel mensen tevreden en pijnvrij rond!

Monique Smeets


Voor wie in Nederland niet goed kan lezen en schrijven zijn de wegen binnen de zorg bezaaid met hindernissen. En wat je leest, moet je dan ook nog kunnen begrijpen en toepassen. Steeds vaker wordt "zelfmanagement" van patiënten verwacht, met name in de chronische zorg. Het is goed voorstelbaar dat therapietrouw dan in het geding komt en er sprake van onbegrip is.

Laaggeletterdheid lees je echter niet van iemands gezicht af en de meeste mensen schamen zich ervoor en zullen er niet zelf over beginnen. Toch is het enorm belangrijk om als zorgverlener laaggeletterdheid te herkennen en de zorg erop af te stemmen.

Huisarts Monique Smeets zal in deze lezing alle feiten rondom laaggeletterdheid in Nederland op een rij zetten. Wat is laaggeletterdheid? Hoe herken je laaggeletterdheid? Hoe ga je hier als zorgverlener mee om? Hoe pas je je communicatie en/of praktijk aan?

"Bewustwording van het probleem is stap 1 die leidt tot verandering"

Evelien Heijna


Voorzitter Alzheimer Nederland, regio ZuidZuidWest-Limburg.

Ik ben het vergeten… u ook? 

Dit lijkt de beginzin van een luchtig gesprek; misschien wordt er zelfs wel gelachen… Maar voor veel mensen is het een bedreigende situatie. Is het normaal om iets zomaar te vergeten? Hoe is dat bij anderen? Is er misschien wat aan de hand, of zou gewoon even wat rust nemen helpen?

In deze lezing wordt aandacht besteed aan het grote verschil tussen ‘zomaar’ iets vergeten en het begin van de ongeneeslijke ziekte Alzheimer. Maar vooral ook: hoe moet de omgeving van de persoon met Alzheimer reageren op de gevolgen van deze ziekte?

Het zou GOED zijn, als iedereen die werkzaam is in een beroep, waarin je te maken kunt krijgen met mensen met dementie, enige kennis zou hebben van de "do’s en don'ts" in de omgang met mensen met dementie. GOED dus, ofwel: Geruststellen, Oogcontact, Even meedenken en Dankjewel zeggen. Tijdens deze lezing gaan we dat samen oefenen via een interactief digitaal programma.

Voor meer informatie over het project Samen Dementie Vriendelijk, ga naar: www.alzheimer-nederland.nl. U kunt zich via deze site abonneren op de (digitale) nieuwsbrief, of misschien wel donateur worden.

Jyotir Henriquez


Workshop Communiceren en Verbinden!

  • banner/Banner onderaan 1.png
  • banner/Banner onderaan 2.png
  • banner/Banner onderaan 3.png